Deprecated: Function create_function() is deprecated in /data/3/b/3b202ed1-f866-4a93-a8e8-ecff02b28d46/valhalla.sk/web/wp-content/themes/magzimus/widgets/facebook.php on line 67
Vybrali sme za vás: 10 naj bubeníkov podľa redakcie Valhalla.sk - Valhalla.sk Valhalla.sk
Deprecated: Function create_function() is deprecated in /data/3/b/3b202ed1-f866-4a93-a8e8-ecff02b28d46/valhalla.sk/web/wp-content/plugins/related-posts-by-zemanta/init.php on line 391

Vybrali sme za vás: 10 naj bubeníkov podľa redakcie Valhalla.sk

Udávajú rytmus, určujú tempo, často sa na koncertoch najviac zapotia a málokedy je ich dobre vidieť. Na mysli samozrejme máme bubeníkov, nesmierne dôležitých členov každej jednej kapely.


Deprecated: Function create_function() is deprecated in /data/3/b/3b202ed1-f866-4a93-a8e8-ecff02b28d46/valhalla.sk/web/wp-content/plugins/related-posts-by-zemanta/init.php on line 183

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /data/3/b/3b202ed1-f866-4a93-a8e8-ecff02b28d46/valhalla.sk/web/wp-content/plugins/related-posts-by-zemanta/recommendations.php on line 173

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /data/3/b/3b202ed1-f866-4a93-a8e8-ecff02b28d46/valhalla.sk/web/wp-content/plugins/related-posts-by-zemanta/init.php on line 183

Po úspechu článku o desiatich najsexi speváčkach podľa našej redakcie, sme sa rozhodli pokračovať v podobných výberoch. Tentokrát sa zameriame na chlapíkov, ktorých počas koncertov príliš nevidieť, ale zato sa zrejme najviac namakajú – bubeníkov.

bubenici-top-10-titulka-2

V rebríčku od nás figurujú aj Mike Terrana, George Kollias a Gene Hoglan

Vo svete metalu je naozaj mnoho kvalitných bubeníkov, každý fanúšik má svojich najobľúbenejších. My vám prinášame náš rebríček mužov za bicími, možno sa nebude zhodovať s tým vašim alebo vám v ňom niekto bude istotne chýbať. Upozorňujeme, že ide o subjektívny názor členov redakcie, ktorí vybrali svojich 10 naj bubeníkov, hlasy sme zrátali a vyšlo nám nasledujúce poradie.

10. Igor Cavalera (ex-SEPULTURA, SOULFLY, CAVALERA CONSPIRACY)

GRAZ, AUSTRIA - MAY 30: Ex-Sepultura drummer Igor Cavalera poses for a portrait at Explosiv on May 30, 2013 in Graz, Austria. (Photo by Sebastian Patter/Redferns via Getty Images)

Igor Cavalera. Foto: Sebastian Patter

Mladší brat slávneho Maxa, bubeník Igor Cavalera (45) je zakladateľom legendárnej SEPULTURY a do povedomia fanúšikov sa dostal najmä vďaka tejto kultovej formácii. Igor v nej zotrval aj po odchode svojho brata do roku 2006. Neskôr sa opäť dal dokopy s Maxom a spoločne si zahrali v kapelách CAVALERA CONSPIRACY a SOULFLY.

 

9. Felix Böhnke (EDGUY, AVANTASIA)

mtf-2015-edguy-1

Felix Böhnke. Foto: Luss

Tohto nemeckého bubeníka si vzal k sebe Tobias Sammet do kapely EDGUY v roku 1998 a odvtedy spolu tvoria nerozlučnú dvojicu. Felix (41) sa podieľa od roku 2008 aj na živých vystúpenia projektu AVANTASIA. O jeho kvalitách sme sa mohli presvedčiť prednedávnom aj na Slovensku, keď odbubnoval 3 hodinové koncerty, s ktorými momentálne AVANTASIA brázdi svetové pódiá.

 

8. Elloy Casagrande (ex-ANDRE MATOS, SEPULTURA)

eloy-casagrande-1

Elloy Casagrande

V našom rebríčku má SEPULTURA dvojnásobné zastúpenie. Dostal sa do nej aj jej terajší bicmen Elloy Casagrande (25), ktorý pôsobí v radoch tejto legendy od roku 2011. Zájdeme aj do minulosti, slovenskí fanúšikovia si ho môžu pamätať aj z pamätných koncertov Andreho Matosa v roku 2009 v našej krajine, kde už vtedy predvádzal neskutočné výkony a to mal iba 17 rokov. Kariéru má mladík Elloy naštartovanú vynikajúco.

 

7. Jukka Nevalainen (NIGHTWISH)

jukka-nevalainen

Jukka Nevalainen

Jukka (37) sa stal svetoznámym vďaka pôsobeniu vo  fínskej kapele NIGHTWISH. Svojou hrou prispel k jej veľkému úspechu nepochybne aj Nevalainen. NIGHTWISH vznikli v roku 1996, Jukka sa k nim pridal o rok neskôr a doteraz nahral s nimi všetky albumy s výnimkou posledného „Endless Forms Most Beautiful“. Žiaľ, v roku 2014 sám odstúpil z kapely pre pretrvávajúce problémy s nespavosťou. Stále je členom kapely, ale v prvom rade sa potrebuje dať zdravotne do poriadku a my mu v tom držíme palce.

 

6. George Kollias (NILE)

george-kollias-2

George Kollias

Na šiestu priečku sa v našom rebríčku dostal vysoko uznávaný grécky bubeník George Kollias (38) z technicko-death metalovej skupiny NILE, v ktorej pôsobí od roku 2004. Jeho inštruktážne videá a hra počas bubeníckych seminárov alebo koncertov zaujala mnoho začínajúcich bubeníkov a taktiež fanúšikov. Okrem hrania v NILE, George vyučuje hru na bicie na modernej hudobnej škole v Aténach.

 

5. Kjetil-Vidar Haraldstad  alias Frost (SATYRICON, 1349)

frost-satyricon

Frost

Mnohí fanúšikovia považujú práve Frosta (42) za jedného z najlepších a najrýchlejších bubeníkov planéty. V našom rebríčku sa táto bubenícka mašina umiestnila na piatom mieste. Každý z vás, kto videl naživo hrať SATYRICON alebo 1349 si istotne pamätá, že za haldou bicích nie je tohto hudobníka takmer vôbec vidieť, ale výsledok stojí za to.

 

4. Dave Lombardo (PHILM, ex-SLAYER)

AUSTIN, TX - NOVEMBER 06: Slayer drummer Dave Lombardo backstage on day three of Fun Fun Fun Fest at Auditorium Shores on November 6, 2011 in Austin, Texas. (Photo by Jay West/WireImage)

Dave Lombardo. Foto Jay West.

V našom rebríčku nemôže chýbať Dave Lombardo (51) a patrí mu v ňom štvrté miesto. Dave sa stal známym vďaka pôsobeniu v legendárnych SLAYER. Fanúšikovia tejto skupiny sa rozdeľujú na fanúšikov tvorby SLAYER s ním za bicími a tých, ktorí viac uprednostňujú aj momentálneho bubeníka Paula Bostapha. Lombardo však pôsobí aj v ďalších kapelách, nedávno sa v Bratislave predstavil s formáciou PHILM. Dave má svoj nezameniteľné štýl, pre ktorý ho zbožňujú fanúšikovia po celom svete. Na záver pripomenieme, že so SLAYER nahral dokopy sedem albumov.

 

3. Mike Portnoy (THE WINERY DOGS, ex-DREAM THEATER, ex-ADRENALINE MOB, atď)

mike-portnoy

Mike Portnoy

Štyridsaťosemročný Američan je azda jedným znajuznávanejších bubeníkov vôbec. Netreba sa tomu, čo čudovať, pretože jeho bubenícke umenie je naozaj obdivuhodné. Najviac sa preslávil v kapele DREAM THEATER, v ktorej pôsobil  od roku 1986 až do roku 2010. Odvtedy si zahral v mnohých nielen nových zoskupeniach, ale zaskakoval aj v kapelách ako AVENGED SEVENFOLD alebo TIWSTED SISTER.

 

2. Mike Terrana (TARJA, TERRANA, ex-AXEL RUDI PELL, ex-RAGE, ex-MASTERPLAN)

mike-terrana-1

Mike Terrana

Najstarším bubeníkom v našom výbere je Mike Terrana, ktorý má 56 rokov. Patrí mu druhá priečka. Terrana je držiteľom svetového rekordu, keď dokázal odbubnovať 3 koncerty po sebe, spolu odohral 3 hodiny a 41 minút čistého času. Tento rekord sa mu podaril na festivale Masters of Rock v roku 2010. Terrana po odchode z kapely RAGE v roku 2007 začal intenzívnejšie spolupracovať s fínskou divou Tarjou Turunen, je však o ňom známe, že v poslednom čase nevydrží dlho takmer v žiadnej skupine, Tarja je výnimkou. Terrana je známy aj ako fanúšik klasickej hudby, ktorú v projekte SINFONICA  pretvoril vo svoj obraz z jeho bicími.

 

1. Gene Hoglan (DEATH, TESTAMENT, ex-FEAR FACTORY, ex-STRAPPING YOUNG LAD, atď.)

gene-hoglan-1

Gene Hoglan

Absolútnym víťazom nášho redakčného výberu sa stala neúnavná americká mašina Gene Hoglan (48). Tento rodák z Dallasu je známy, svojou pokojnou hrou, pri akomkoľvek rýchlom tempe, aké hrá vyzerá stále, akoby hral základný rytmus. Do povedomia fanúšikov metalu sa dostal najmä vďaka pôsobeniu v Schuldinerovej kapele DEATH (albumy „Individual Thought Patterns“ a „Symbolic“) a odvtedy nabrala jeho kariéra rýchly spád. Hoglan dodnes pôsobil v mnohých kapelách, za všetky môžeme spomenúť DARK ANGEL, ZIMMERS HOLE, STRAPPING YOUNG LAD, nahrával aj sólovky Devina Townsenda. S FEAR FACTORY nahral comebackový album „Mechanize“, zaskakoval v TESTAMENTE. Jednoducho, bubenícka mašina Gene Hoglan je na roztrhanie. Mladým bubeníkom a jeho fanúšikom isto nie je neznáme ani inštruktážne dvd „The Atomic Clock“.